Cari Nota Dengan Cepat...!

Tuesday, December 17, 2013

Review Filem Papadom 2

Ok, cerita ni memang best. Antara filem Melayu 2013 yang berkualiti. Pada mulanya, penulis rasa agak ragu untuk menonton filem ini di pawagam. Tapi bila ingat balik filem Papadom 1, penulis rasa filem ni ok. Dan bila menontonnya di pawagam, memang best!

Filem ni agak perlahan, tapi tak membosankan. Papadom 2 ini mengidahkan Mia Sara yang sudah bekerja di Kuala Lumpur. Manakala bapanya Saadom tinggal di Pulau Pinang tempat asalnya. Mia Sara sekarang sudah ada teman lelaki dan bercadang untuk berkahwin. Tanpa sengaja, perkara ini telah diketahui oleh bapanya Saadom. Jadi, Saadom yang terkenal dengan perangai terlebih caringnya pun mula gelabah dan mahu pergi ke Kuala Lumpur untuk mencari siapakah teman lelaki Mia Sara.

Selain itu, semasa di Kuala Lumpur, Saadom telah bertemu Prof Balqis. Dulu kan masing-masing ada perasaan tapi tak kahwin-kahwin. Jadi, dalam Papadom 2, kisah cinta mereka berakhir dengan....? Ha...kenalah tengok sendiri Papadom 2 ni. 

Pelakon-pelakon dalam filem ini seperti Scha Alyahya, Dira dan Chesia Ng memang menjadi. Vanida pula memang top la. Dalam filem ini ada Johan, tapi tak tahu apa fungsi dia. Haha. 

Apapun, penulis boleh katakan filem ini ada makna, isi dan menyentuh hati. Best!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...