Cari Nota Dengan Cepat...!

Wednesday, January 2, 2013

KTM Duke 390 Malaysia Price

Pada awal tahun 2012, terdapat rumours mengatakan bahawa KTM Malaysia akan membawa masuk model KTM Duke 200 ke Malaysia. Dan ternyata ianya benar. Kini, pada tahun 2013 terdapat khabar angin bahawa KTM akan membawa masuk model KTM Duke 390 pula ke Malaysia. Berita baik sesiapa yang mahukan sebuah jentera kecil dan ringan tetapi dengan kapasiti enjin yang besar dan berkuasa. Harapnya ia betul-betul dibawa masuk ke Malaysia nanti.

KTM Duke 390. Harga dijangka RM27,000.

Jika dilihat dari segi luaran, ianya kelihatan sama sahaja dengan KTM Duke 125 dan KTM Duke 200. Cuma chasiss diberi warna oren. Dengan enjin satu silinder berkapasiti 373.2cc, kuasa setinggi 44hp dipadankan dengan berat kering yang hanya 139kg, sudah tentu ianya sebuah jentera yang siap sedia untuk meratah setiap selekoh dan memanjat bukit seperti Genting Highlands dengan mudah.

Mungkin ramai mengatakan jentera ini agak mahal dan sedikit kelihatan kecil, namun penulis percaya ianya sebuah jentera yang hebat dan berbaloi seperti adiknya KTM Duke 200. Penulis merasakan jentera ini sangat sesuai untuk rider yang sukakan cabaran meratah bukit dan selekoh serta mengharungi kesibukan kota dengan mudah. Bentuknya yang garang dan menampakkan aura 'true rider'.

Untuk spesifikasi penuh, klik sini.
KTM 390 Duke 2013

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...