Cari Nota Dengan Cepat...!

Wednesday, January 2, 2013

Velocita 250cc Malaysia Price & Review

Motosikal sport dan full fairing memang cantik dan memukau. Untuk segmen motosikal bawah 250cc, model Kawasaki Ninja 250R, Naza Blade 250R dan Honda CBR250R begitu popular di Malaysia. Motosikal dengan enjin berkapasiti 250cc dikatakan memadai untuk memecut dengan pantas di lebuh raya menyaingi kenderaan lain seperti kereta.

Namun, harga untuk motosikal tersebut dalam lingkungan RM18,000-RM23,000. Mungkin untuk golongan pelajar khususnya pelajar IPT, nilai tersebut begitu tinggi untuk dimiliki. Justeru, penulis ingin berkongsi sebuah motosikal sport 250cc pada harga mampu milik dan lebih murah. Mungkin ramai yang belum mengetahui.

Velocita 250cc - Redza Motorcycle. Harga RM11,999


Velocita 250cc Sumber gambar




Redza Motorcycle mungkin satu nama baru di Malaysia. Ia adalah kolaborasi rekabentuk Itali dan teknologi Jepun. Buat masa ini, penulis masih lagi kekurangan info berkaitan motosikal ini. Tengok design, memang seperti Yamaha R125 ataupun Yamaha R6. Cun! Berdasarkan iklan di mudah.my, motor ini dah boleh booking. Untuk pertanyaan dan informasi lanjut, klik sini.

Spesifikasi Velocita 250cc tidak rasmi yang diperoleh penulis (mungkin berbeza dengan sebenar) :

Enjin : 165FMM Single Cylinder, 4 Stroke, air-cooling, CBB counter balance shaft engine
Bore x Stroke : 65.5×66.2 (223.4cc)

Max. Power (Kw/R/Min) : 12/7500

Max. Torque (n.m/r/min) : 18.3/6000

Front/Rear tire : 110/70-17  /  130/70-17
Front/Rear wheel : 2.75-17 / 3.75-17

Net Weight (kg) : 128

12 comments:

prince shariez said...

cun dah ni..

prince shariez said...

cun dah ni..

muiz ros said...

dah ada review dari rider sendiri ??

shef said...

Motor ni dah keluar dkt Malaysia ke ? mana kedai nya ? nak pi tgk..

Danial Fikri said...

Kat mana Nak dapat bro,information pasal pembayaran

Danial Fikri said...

Kat mana Nak dapat bro,information pasal pembayaran

Hafiz din said...

Klu x silap hanya di shah alam saja sbb moto baru jaaa keluar

hairul eyrol said...

Bro.. mmg cun .. bayaran pendahuluan berapa RM?? And kat mna nk dpatkn motor ni??? Ini yg penting

Shalien Studio said...

Salam semua saya dari kuantan showroom redza motorcycle beralamat No B 1145 Jalan Beserah 25300 Kuantan . untuk detail dan info boleh wassup saya rizal 01110679497 . utk maklumat ringkas harga body rm11500 . utk otr rm12400. https://www.facebook.com/shahrizal.nasir.7/media_set?set=a.654223097986461.1073741827.100001963300584&type=3

Hafizi Mohd Nor said...

brape top speed moto ini....?

Hafizi Mohd Nor said...

brape top speed moto ini....?

Muhd Syahmi said...

Boleh sy tahu ada tak showroom dia kat klantan.....kalau takde...bila perancangan utk bukak showroom di klantan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...