Cari Nota Dengan Cepat...!

Sunday, December 30, 2012

Blog Wanita Popular

Pada entry yang lepas, penulis telah membuat senarai blog popular di Malaysia. Namun, situasi zaman sekarang melihat blog-blog popular di Malaysia telah dikuasai oleh penulis blog wanita. Antara faktor yang menjadikan blog wanita mudah popular adalah kerana ia ditulis oleh awek-awek cun. Hehe. 

Ada pakej seperti rupa, pendidikan tinggi, kehidupan yang menarik dan pandai mengambil gambar yang menarik menjadikan blog awek cun ini mudah popular dan diingati. Ada yang menulis tentang tempat-tempat yang mereka pergi melancong, fesyen, tips kecantikan dan dunia kampus. Jadi, di bawah ini terdapat beberapa senarai yang bagi penulis merupakan blog wanita popular di Malaysia. Jom terjah! Jangan tergoda pulak dengan awek-awek cun di bawah. Hahaha

1. http://inibelogsaya.blogspot.com/

Rasanya kebanyakan blogger kenal blog ini. Penulisnya bernama Hanis Zalikha. Merupakan seorang model dan pelakon. Selalu bercerita tentang kehidupannya, melancong dan tips kecantikan. Baru-baru ini penulis menonton drama bertajuk Mariam Kampung Putat. Memang kelakar drama tu. Semoga Hanis Zalikha terus berjaya dalam bidang yang diceburi!

2. http://honeykoyuki.blogspot.com/

Blog ini pun popular dalam kalangan blogger. Penulisnya bernama Fatin Liyana. Banyak menulis dan berkongsi tentang tips kecantikan, fesyen dan melancong. 

3. http://irinenadia.blogspot.com/

Penulis blog ini bernama Irine Nadia Marcello dan baru sahaja melangsungkan perkahwinannya. Tahniah! Blog ini terdapat banyak gambar-gambar yang cantik. Best!

4. http://nurulism.com/

Penulis merupakan seorang ibu muda. Telah mula menulis sejak tahun 2005 lagi! Lama tu! Sekarang penulis blog ini sedang tinggal di Australia bersama suaminya.

5. http://weirdbella.blogspot.com/

Ok, penulis blog ini memang cantik dan menamakan blog dia sebagai Bella De La Rosa. Selalu bercerita tentang makanan dan tempat makan yang best-best. Jadi siapa nak cari idea nak makan di mana, boleh baca blog dia ni. Best!

6. http://miniheaxabell.blogspot.com/

Penulis blog ini meruapakan awek cun macam chinese. Pun baru sahaja melangsungkan perkahwinan. Banyak berkongsi tentang kecantikan dan kehidupannya. Memanggil dirinya sebagai amoi.

7. http://nurulain8888.blogspot.com/

Penulis blog ini berkongsi tentang kisah percintaan mereka sehingga perkahwinan. 

8. http://www.ailylrozanna.com/

Penulis blog ini merupakan awek cun ala-ala Japanese. Namanya Ailyl Rozana. Hehe. Tapi dah kahwin dan merupakan seorang ibu kepada bayi yang comel. Banyak berkongsi resepi masakan dan kehidupannya.

9. http://peliks.blogspot.com/

Penulis blog ini bernama Maria Elena. Sudah pun melangsungkan perkahwinan. Huhu. Penulis blog ini memang sempoi dan kelakar!

10. http://penmerah.com/

Blog penmerah dot com ini memang popular sangat. Banyak berkongsi tentang info-info menarik. Terdapat kira-kira 1juta yang like page blog dia. Fuhhh! Hebat!

p/s : Kebanyakan penulis blog wanita ini menggunakan blogspot sahaja. Pun boleh popular. Huhu

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...